Simsoni määrus osutus Trooja hobuseks (8)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel ostis Pärnu uued linnaliinibussid.
Mullu suvel ostis Pärnu uued linnaliinibussid. Foto: Gertrud Alatare / Pärnu Postimees

Minister Kadri Simsoni esmaspäevane määrus oli otsekui vindiga visatud pall – kuigi pealtnäha lubab see ühistranspordikeskustel piletihinna ise määrata, muudetakse pileti säilitajate elu piisavalt kibedaks, et see ära ei tasuks. Pole välistatud, et Pärnu- ja Harjumaa erisoovidel on nüüd ikkagi kriips peal.

«Ma lihtsalt ei usu oma silmi, mida ma sealt paberi pealt näen,» ütleb kolmapäeva õhtul Harjumaa ühistranspordikeskuse juht Vello Jõgisoo. Alles kaks päeva varem on majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson (KE) jätnud maakondliku ühistranspordi nullhinna määramata, põhjendusega, et ta tuli vastu keskuste soovidele.

Nüüd on Jõgisool käes korraga kaks dokumenti: ministri määrus ja maanteeameti peadirektori Priit Sauki verivärske kiri. Viimane selgitab, mil moel maanteeamet ministri määrust tõlgendama hakkab. Kui kaks paberit kokku panna, selgub, et ühistranspordikeskuste otsustusõigus on sulanud nagu kevadine lumi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles