GRAAFIK: maailma kõige populaarsem rahvusvaheline lennuliin saab alguse ühest üsna väikesest riigist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapur
Singapur Foto: Caro/Thomas Ruffer

Ühetunnised lennud, mis ühendavad planeedi väiksemaid riike oma lähinaabritega, on tihedaima liiklusega lennuliinid maailmas. Populaarseim neist saab alguse vähem kui 6 miljoni elanikuga Singapurist.

Veebruari lõpu seisuga tegid lennukid Singapuri ja Malaisia pealinna Kuala Lumpuri vahel viimase aasta jooksul kokku 30 537 reisi, vahendab Bloomberg OAG Aviation Worldwide aruannet. See võrdub sisuliselt 84 lennuga päevas linnriiki, kus elab vaid 5,6 miljon elanikku.

Maailma 20 tihedaima liiklusega rahvusvaheliste lennuliinide edetabelist leiab peaasjalikult Aasia päritolu liini, kuigi sinna on ära eksinud ka paar piirkonnast väljapoole jäävat marsruuti. Üks neist on 8. kohal asuv New Yorgi ja Toronto lennuliin, kus aastas on 16 956 lendu. 14. kohal on näiteks Dublini ja Londoni lennuliin, mis on kõige tihedam Euroopa lennuliin ja kus aastas on 14 390 lendu.

Vaata kümmet populaarsemat rahvusvahelist lennuliini lähemalt ka juuresolevalt graafikult!

 

Kui vaadata, millisel liinil neist sõidab kõige enam reisijaid, siis esikohal on Hong Kongi-Taipei liin, kus 12-kuulise perioodi jooksul lendas 6,5 miljonit lennureisijat. Teisel kohal on Jakarta-Singapuri liin 4,7 miljoni lennureisijaga ning Kuala Lumpuri-Singapuri liin on kolmandal kohal nelja miljoni reisijaga.

Aasia on küll kõige kiiremini kasvav turismiturg, samas aga ei suuda sealsed rahvusvahelised lennuliinid võistelda kõige populaarsemate siseriiklike lendudega. Maailma kõige tihedam lennuliiklus toimub hoopis Seouli ja Lõuna-Korea rannikule jääva väikese Jeju saare vahel, kus 12 kuu jooksul toimus 65 000 lennureisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles