Krüptoskeemi ohvrid jäid kaitseta (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha. Foto on illustreeriv.
Sularaha. Foto on illustreeriv. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Politsei ei võtnud krüptorahaskeemis Nano Club rahast ilma jäänute avaldust menetlusse, öeldes, et investeerides tuleb ise mõelda, kuhu raha paigutatakse.

Jaanuaris kirjutas Äripäev aasta varem suurejooneliselt Hiltoni hotellis liitujaid värvanud krüptorahaskeemis Nano Club kannatada saanutest, kes kurtsid, et sisse pandud sadu ja tuhandeid eurosid nad mitu korda nime vahetanud krüptoskeemist enam kätte ei saa, vahendab Äripäev.

Aprillis esitasid kannatanud politseisse avalduse, kuid sellele järgnev oli nende jaoks ootamatu: tuli otsus, et kuriteokaebust menetlusse ei võeta. Põhjus seisneb selles, et kriminaalmenetluse alustamiseks peavad esinema kuriteo tunnused. Antud juhul on aga politsei hinnangul tegu investeeringuga, mille puhul tuleb ise hoolega mõelda, kuhu oma raha paigutatakse. 

«Kriminaalmenetluse alustamise otsus on diskretsiooniotsus ning sisaldab seetõttu endas kaalumist, kas esineb küllaldaselt andmeid, mis viitavad kuriteo tunnustele ja kas kuriteo toimepanemist on võimalik tõendada,» seisis vastuses kannatanutele.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles