N.R. Energy tahab Tapal langetada toasooja hinda 15 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
N.R. Energy poolt sügisel kasutusele võetud hakkepuidul töötav katlamaja.
N.R. Energy poolt sügisel kasutusele võetud hakkepuidul töötav katlamaja. Foto: N.R. Energy

Sügisel uue hakkepuidul töötava katlamaja kasutusele võtnud soojatootja N.R. Energy esitas mitme suurkliendi lisandumise tulemusena konkurentsiametile taotluse langetada Tapa kaugküttepiirkonnas soojusenergia hinda 15 protsenti.

N.R. Energy taotleb Tapa kaugküttepiirkonnas uueks soojusenergia piirhinnaks 57,70 eurot/MWh, mis on 15 protsenti madalam hetkel kehtivast hinnast. Võrreldes uue, hakkepuidul töötava kaasaegse katlamaja kasutusele võtmise eelse ajaga langeb Tapa elanike toasooja hind 26 protsenti, teatas ettevõte pressiteates.

N.R. Energy juhataja Ahto Tisler sõnas, et hinnad langevad seoses mitme suurtarbija lisandumisega Tapa kaugküttevõrku. «Põhiline tegur, mis lubab hinda langetada, on mitmeaastaste läbirääkimiste tulemusena Riigi Kaitseinvesteeringute Keskusega sõlmitud leping, millega hakkasime varustama soojusenergiaga Tapa kaitseväelinnakut. Nende läbirääkimiste käigus saavutati Tapa linna elanike jaoks oluline kokkulepe, et soojuse hind saab olema ühine, see tähendab ka madalam kogu kaugküttepiirkonnas.»

«Soojuse hinna alanemine on toonud kaasa ka uued kaugküttega liitumishuvilised: liitumisleping on juba sõlmitud firmadega Universal Industries ja OG Elektra Tapa Kaubanduskeskus, otsustamise ning allakirjutamise staadiumis on Tapa Autobussipargi ja Eesti Raudtee nelja hoone, sealhulgas ajaloolise Tapa vaksalihoone liitmine kaugküttevõrguga. Need liitumised loovad eelduse soojuse hinna langetamiseks ka tulevikus,» selgitas Tisler.

N.R. Energy kasutab hetkel Tapal kolme katlamaja ning üle kahe kilomeetri kaasaegseid eelisoleeritud kaugküttetorustikke. N.R. Energy lõpetas Tapal Üleviste tänaval asuva katlamaja 3,5 miljonit eurot maksma läinud ehitustööd eelmise aasta septembri keskel.

Tööde käigus rajati Tapale uus seitsme-megavatine hakkepuidul töötav põhikatel ning renoveeriti olemas olnud õlikatlamaja koos kahe põlevkiviõlil töötava katlaga koguvõimsusega 9,2 megavatti.

Soojatootmise seadmed tootis ja tarnis Austria ettevõte Agro Forst & Energietechnik GmbH. Hoone projekteeris büroo EMP A&I, andes selle arhitektuursele lahendusele teistest katlamajadest oluliselt eristuva ilme. Projekti rahastas N.R. Energy.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles