Prantsusmaa ja Saksamaa lubavad eurotsooni vastuoludele lahendust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire Sofias ühisel pressikonverentsil oma Saksa kolleegi Olaf Scholziga.
Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire Sofias ühisel pressikonverentsil oma Saksa kolleegi Olaf Scholziga. Foto: HANDOUT / REUTERS

Laupäeval lubasid Prantsusmaa ja Saksamaa esitada ühised ettepanekud eurotsooni reformiks enne Euroopa Liidu tippkohtumist juunis, seda hoolimata suurtest erimeelsustest ühenduse tuleviku suhtes.

"Me usume, et me oleme suutelised leidma järgmiseks ülemkoguks juunis kompromissi Prantsusmaa ja Saksamaa vahel," ütles Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire Sofias ühisel pressikonverentsil oma Saksa kolleegi Olaf Scholziga.

"On absoluutselt tähtis, et Prantsusmaa ja Saksamaa lepiksid küsimustes kokku," ütles Scholz, kinnitades soovi esitada ühine reformiplaan.

Le Maire "külastab mind Berliinis ja see saab olema väga raske töökohtumine", ütles endine Hamburgi linnapea pärast Euroopa Liidu eesistuja Bulgaaria pealinnas peetud kõnelusi.

Euroopa Liidu liidrid on lubanud esitada juunis korraldatavaks kohtumiseks mitmeid reforme hõlmava kava, mis Prantsusmaa sõnul on hädavajalik Euroopa jaoks Brexitiga kaasnevatest tagasilöökidest toibumiseks.

Eurotsooni rahandusministrid on mitu kuud arutanud ettepanekuid, kuid kõnelused ei ole kuhugi viinud.

Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni suured ambitsioonid eurotsooni jaoks on juba osaliselt kõrvale heidetud, sealhulgas idee eurotsooni rahandusministri ametikoha loomisest.

Selle asemel keskenduvad ametnikud EL-i pangandusliidu süvendamisele.

"Tõde on see, et meil hakkab aeg otsa lõppema," hoiatas Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis laupäeval, kutsudes leidma kompromisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles