Eesti laevaehitajad lõikavad Soome majandusõitsengust kasu

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Soome majandus kasvab mühinal ja selle tuules triivib ka laevatööstus, mis tähendab viljakat tööpõldu vähemalt viieks järgnevaks aastaks ka Eesti laevaehitajatele. 

Soome laevatööstussektori käive oli 2016. aastal kaheksa miljardit eurot ning sektoris tegutseb 900 ettevõtet ja 30 000 töötajat, vahendab Äripäev.

Sealjuures on Soome laevatehaste peamised partnerid Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Rumeenia ettevõtted – nii töötab Meyeri Turu laevatehases umbes 4000 laevaehitajat, kellest tuhat on välistöötajad.

Alates 2011. aastast Soomes laevamööblit tootev Marine Upholstery OÜ juht Henry Kokk tõstis esile Eesti firmade kvaliteeti ja tarneaegadest kinni pidamist – need kaks näitajat määravad renomee ja edasise koostöö.

«Põhikonkurendid on soomlaste enda firmad, nende kvaliteet on kohati parem, kuid kindlasti ei ole me odav allhankemaa,» kiitis Kokk Soomes tegutsevaid laevameistreid, lisades, et täna vaadatakse eestlasi kui võrdseid.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles