Kaks kuud enne tasuta ühistransporti: bussifirmad on mustas teadmatuses (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootor Grupi omanik Hugo Osula.
Mootor Grupi omanik Hugo Osula. Foto: Mihkel Maripuu

Kaks kuud enne, kui peaks rakenduma tasuta maakondlik ühistransport, ei tea bussifirmad, mis saama hakkab ja kuidas nad oma tegevust planeerima peaksid.

Nii bussifirmade Arilix OÜ juht Toomas Hainla kui ka M.K Reis Xi juhataja Margus Korka ütlesid, et «keegi ei tea midagi, vedajad on täiesti teadmatuses ja et kõik on nii ebamäärane, et ei oska midagi tarka öelda», kirjutab Äripäev.

Go Busi juht Andrei Mändla lausus, et kuigi ka nemad tahavad asjas selgust saada, siis ollakse valmis sõitma nii ühte- kui teistpidi ehk nii tasuta kui piletitasu eest – nende jaoks väga suurt vahet pole.

«Me oleme selles mõttes vedajana suhteliselt neutraalsed, kuna neis maakondades, kus me sõidame, ei tohiks tasuta transport tekitada erilisi probleeme,» lisas Mändla viidates sellele, et Harjumaal võib tulevik olla keerulisem.

Estonian Linesi bussifirma juhataja Priit Kivi sõnas, et kui tasuta ühistransport tuleb, siis Harjumaal on nad sunnitud sulgema ühe kommertsliini, mis sõidab Tallinna-Lohusalu liinil. 

Bussifirmade probleemidest ja küsimustest, loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles