Sel hooajal on Tallinnasse oodata 565 000 kruiisituristi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisituristid Saksamaalt Tallinna vanalinnas. 

FOTO: ALBERT TRUUVÄÄRT
Kruiisituristid Saksamaalt Tallinna vanalinnas. FOTO: ALBERT TRUUVÄÄRT Foto: Albert Truuväärt /

Homme algab Tallinna Sadama kruiisihooaeg, mis kestab 20. oktoobrini.

Hooaja avab 26. aprillil Tallinna Vanasadamasse saabuv Viking Sea, mille pardal on 891 reisijat. Enamik reisijatest on pärit Ameerika Ühendriikidest, kuid kokku on laeval 14 erineva rahvuse esindajad. Laev saabub Tallinnasse Warnemündest ja suundub siit edasi Peterburi.

Tallinna Sadama kommertsjuhi Margus Vihmani sõnul on sel hooajal Tallinnasse oodata kruiisilaevasid 341 korral, tuues meie pealinna kokku üle 565 000 reisija. «Kruiisilaevade külastuste arvu poolest saab see aasta olema rekordiline, reisijate arv on eelbroneeringute järgi sarnases suurusjärgus eelmise aastaga. Kas rekord tuleb, selgub juba hooaja lõpus,» lausus Vihman.

«Hooaja suurim  laev pikkuse mõistes on 333,3 meetrine MSC Preziosa, mis peatub sel aastal Tallinnas esmakordselt ning mahutab üle 4000 reisija. Kõige reisijaterohkemad päevad on sel aastal 2. juuli ja 12. juuli, mil Tallinnas peatub korraga kuus kruiisilaeva, mis toovad meie pealinnaga tutvuma ligikaudu 11 000 kruiisituristi,» kirjeldas Tallinna Sadama kommertsjuht.

Kogu hooaja vältel külastab Tallinna esmakordselt kümme kruiisilaeva. Erinevaid kruiisilaevu, mis Tallinnas peatuvad, on kokku 74, nende hulgas on üle 300-meetriseid laevu üheksa ning väiksemaid kuni 100-meetriseid laevu viis.

Tallinna Sadamale kuuluvas Saaremaa sadamas algab tänavune kruiisihooaeg 3. juunil ja kestab kuni 16. septembrini. Saaremaa sadamasse on planeeritud üheksa kruiisilaeva külastust kokku kuni 3000 reisijaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles