PayPali endine tegevjuht: Bitcoin on pettus (2)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin
Bitcoin Foto: LAURENT CHAMUSSY/SIPA/LAURENT CHAMUSSY/SIPA

Endine PayPali tegevjuht Bill Harris andis teada, et Bitcoini näol on tema arvates tegemist suure pettusega.

Kuigi Bitcoini hind on viimasel ajal tublisti tõusnud ning ületanud 9000 dollari taseme, ei anna kriitikud krüptorahale rahu. Nii väljendas endine PayPali tegevjuht ning Personal Capital Corpi asutaja Bill Harris arvamust, et Bitcoini näol on tegemist petuskeemiga ning lükkas ümber kõikide entusiastide väited, nagu oleks krüptorahal mingisugune väärtus, vahendab Marketwatch.

Harris tõi välja, et bitcoini ei saa rahana kasutada, sest kaupmehed ei aktsepteeri seda ning krüptoraha hind põhineb tema arvates Suurema Lolli Teoorial (Greater Fool Theory - ing.)

«Ma olen väsinud ütlemast: Ole ettevaatlik, see on spekulatiivne. Siis: Ole ettevaatlik, see on hasartmäng. Siis: Ole ettevaatlik, see on mull,» kirjeldas endine PayPali juht. «Olgu, ma ütlen seda: Bitcoin on pettus,» sõnas Harris.

Personal Capital Corpi asutaja sõnul on see on kolossaalne hinnamanipulatsioon, mille sarnast pole maailmas varem näihtud. Harrise arvates jäävad sealjuures kaotajaks asjatundmatud ostjad, kes muutuvad ahneks ning selle tulemusena toimub suur jõukuse ülekandmine, kus raha võetakse tavalistelt inimestelt ja antakse manipulatsiooni korraldajale.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles