Põhjanaabrite lennukas aasta algus: Finnairi käive kasvas pea 15 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair saab Soomes palju kaebusi.
Finnair saab Soomes palju kaebusi. Foto: Artur Widak/Sipa USA/Scanpix

Soome lennufirma Finnair käive kasvas esimeses kvartalis 14,6 protsenti 635,3 miljoni euroni.

Võrreldaval baasil teeniti ärikasumit esimeses kvartalis 3,6 miljonit eurot, võrreldes mulluse üheksa miljoni eurose kahjumiga, teatas lennufirma.

«Mul on hea meel, et esimest korda üle kümne aasta saavutasime esimeses kvartalis võrreldaval baasil ärikasumi. Teenindasime kolme miljonit reisijat ja suurendasime mahtusid pea viiendiku võrra kvartalis, mis on tavapäraselt meie nõrgim,» ütles Finnairi tegevjuht Vauramo.

Finnairi teatel peaks ülemaailmne lennuliiklus tänavu näitama tugevat kasvu ning oodatakse konkurentsi suurenemist, kuivõrd konkurendid suurendavad mahtusid, seda eelkõige marsruutidel Euroopa ning Aasia ja Põhja-Ameerika vahel. Samuti peaks praegust turudünaamikat muutma uued turuosalised ning kõrgemad lennukikütuse hinnad.

Finnair plaanib oma mahtusid tänavu suurendada 15 protsendi võrra ning reisijate arvu kasv peaks toimuma sellega kooskõlas. Samas prognoositakse käibekasvu aeglustumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles