Analüütikud: Baltimaad ei peaks euroraha olulise vähenemise pärast muretsema

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Brüsseli mõttekodade eelarveeksperdid ütlevad, et Balti riikidel pole euroraha olulise vähenemise pärast põhjust muretseda.

Financial Timesi väide nagu suunataks raha Kesk- ja Ida-Euroopast finantskriisis räsitud Lõuna-Euroopasse, tuleks võtta üsna rahulikult, ütlevad Brüsseli mõttekodade eelarveeksperdid, vahendab ERR

Isegi kui ühtekuuluvusfondi raha jagamisel arvestataks sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kõrval tööpuudust ja teisi kriteeriumeid, ei kaotaks Balti riigid sellest märkimisväärselt, leiab maineka majandusmõttekoja Bruegel analüütik Zsolt Darvas.

Mõttekoja CEPS eelarveeksperdi Jorge Nuneze sõnul ei maksa tõsiselt võtta jutte sellest, kuidas Euroopa Liidu eelarvega hakatakse karistama Poolat ja Ungarit, kes vaidlevad Brüsseliga õigusriigi ja demokraatia standardite pärast. 

«Küsimus on pigem selles, kes nendest muudatustest veidi vähem või rohkem kaotab,» sõnas Nuneze, lisades, et ta ei usu, et rohkem raha läheb Lõuna-Euroopasse.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles