Täna kell 10 algab Toiduliidu korraldatav suur toidutööstuse aastakonverents, kus arutletakse nii toiduainetööstuse majanduskeskkonna kui ka mõjutegurite üle.
Otse: kas sööme Eestist pärit toitu ka aastakümnete pärast?
Postimees vahendab konverentsi otseülekannet. Konverentsil esinevad teiste hulgas Salvesti omanik Veljo Ipits, Eesti Panga ökonomis Rasmus Kattai, Santa Maria juht Raimer Tammet, Atria Eesti juht Olle Horm jpt.
Täpsem ajakava:
10:00 Sissejuhatus Toiduliidu juhataja Sirje Potisepalt
10:05 Pöördumine Toiduliidu volikogu esimehe Veljo Ipitsi poolt
I sessioon: Toiduainetööstus ja majanduskeskkond
10:15-11:00 Maailm ja Eesti majanduse (lähi)tulevik; Rasmus Kattai, Eesti Panga ökonomist
11:00-11:30 Uus toit meie toidulaual (putukasaia turuletoomise case study); Päivi Juolahti, Fazer Group arendus- ja innovatsioonitegevuste juht
11:30-11:55 Toidupoliitika tulevikusuunad; Tarmo Tamm, maaeluminister
11:55-12:00 I sessiooni kokkuvõte
12:00-13:00 Paus
II sessioon: Toiduainetööstus ja mõjutegurid
14:00-14:30 Toiduainetööstuse tööjõu prognoos OSKA pilootprojekti raames; Karin Jõers-Türn ja Siim Krusell, Kutsekoja projektijuhid
14:30-15:00 Mis on tööandjabränding?; Marie Evart, Tööandja turundus-ja värbamisagentuur Brandem tegevjuht
15:00-15:30 Paus
15:30-16:00 Toodete reformuleerimisest suhkru ja soola näidetel; Raimer Tammet, AS Santa Maria juhatuse esimees ja Anne Tääkre, AS Kalev turundusdirektor
16:00-16:50 Diskussioonivoor: Kuidas tagada Eesti toidu jätkusuutlikus aastaks 2043? Osalejad: Olle Horm (Atria Eesti AS), Ülle Kivine (Saaremaa Piimatööstus AS), Pille Pokk (Sangaste Linnas AS), Illar Lemetti (Maaeluministeerium); Moderaator Katre Kõvask