Muusikatööstus kasvas mullu üle kaheksa protsendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Ülemaailmne muusikatööstus kasvas mullu 8,1 protsenti 17,3 miljardi dollarini ning esmakordselt moodustasid enamiku tehtud käibest digitaalsed müügid.

Salvestatud muusika pealt teeniti mullu ülemaailmselt müügitulu 17,3 miljardit dollarit ning sellest 54 protsenti moodustasid digitaalsed müügid, teatas Rahvusvaheline Fonograafiatööstuse Föderatsioon (IFPI) aastaraportis. IFPI teatel on tegu kolmanda järjestikuse kasvuaastaga ning kasvutempo oli mullu seni mõõdetust kiireim.

IFPI tegevjuhi Frances Moore'i sõnul on tööstuse müügitulu aga endiselt vaid kaks kolmandikku sellest, mis see oli 1990. aastatel, enne kui interneti ja piraatluse laiem levik tööstuse 15 aastat väldanud langusesse viis.

Nüüdse kasvu taga on aga pea täielikult muusika voogedastusteenuste nagu Spotify, Deezer ja Apple Music laialdasem levik. Raporti kohaselt kasutasid tasulisi voogedastusteenuseid mullu 176 miljonit inimest üle maailma, seejuures kasvas nende hulk aastaga 64 miljoni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles