Vaata esimesena reserveeritud täpitähtedega domeeninimesid!

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhtna põhikooli arvutiklass.
Uhtna põhikooli arvutiklass. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Esimesena esitati reserveerimise taotlus täpitähtedega domeeninimele õhtuleht.ee, slõhtuleht.ee ning sõnumileht.ee.

Eesti Interneti Sihtasutusele laekus esimese nädalaga 20 täpitähtedega domeeninime reserveerimise taotlust. Eesti Patendivolinike Selts rahuldas neist taotlustest 14, teatas Eesti Interneti Sihtasutus.

Lisaks eelpool mainitud kolmele rahuldati taotlused järgmistele domeeninimedele:  lõunakeskus.ee, sülearvutid.ee, torujüri.ee, kõu.ee, digitrükk.ee, epopõrandr.ee, kuldlõvi.ee, käosaar.ee, antsmäe.ee ning tööbörs.ee. 14. domeeninimi ei ole veel kantud reserveeritud domeenide nimekirja seega ei saa seda avaldada, ütles Maarja Kirtsi Eesti Interneti Sihtasutusest.

Laekunud 20 taotlusest 8 puhul tugineti kaubamärgile, 10 taotlust esitati ärinime kujulisele ning 2 taotlust isikunime kujulise täpitähtedega domeeninime reserveerimiseks.

«Valdavalt on taotluse rahuldamata jätmise põhjuseks, et domeeninimi ei ole identne taotleja varasema kaubamärgi või ärinimega,» rääkis Eesti Patendivolinike Seltsi juhatuse liige patendivolinik Almar Sehver. «Samuti on ette tulnud keeldumisi, kuna kaubamärgi alusel soovib domeeninime reserveerida isik, kes ei ole vastava kaubamärgi registrisse kantud omanik.»

Alates 13. juunist avatakse .ee täpitähtedega domeeninimede registreerimine kõigile soovijatele «kes ees, see mees» põhimõttel. Lisainformatsiooni täpitähtedega domeeninimede reserveerimine ja registreerimise kohta saab siit.

Eesti Interneti SA on valitsuse ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu poolt asutatud organisatsioon, mille eesmärk on Eesti .ee maatunnusega tippdomeeni haldamine.

Eesti Patendivolinike Selts on Eestis tegutsevaid patendivolinikke ühendav organisatsioon, mille üks eesmärk on edendada tööstusomandi õiguste (nt kaubamärgid ja patendid) kaitse valdkonda Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles