Väätsa Prügila nõukogu peatas prügila müügi Ragn-Sellsile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa prügila
Väätsa prügila Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

AS Väätsa Prügila nõukogu otsustas reedesel koosolekul tühistada detsembris tehtud otsus müüa ettevõtte varad Ragn-Sellsi tütarfirmale OÜ R-S Valdus.

«Otsuse tühistamine annab kõigile osapooltele (omanikele ja omanike esindajatele) võimaluse protsessist aru saada ning olla kindel, et protsess on läbipaistev. Uued volikogud saavad otsustada Väätsa Prügila tuleviku üle. Sellest tulenevalt taganetakse R-S Valdusega sõlmitud eellepingust,» ütles Järva valla vallavanem Rait Pihelgas valla kodulehel avaldatud teates.

Paide linnapea Siret Pihelgas ütles aprilli alguses, et prügila varade müük avalikku enampakkumist korraldamata on lubamatu ning aktsionäride vastu ebaaus. «Oleme päri Väätsa Prügila müügiga, ent see peab toimuma meid, aktsionäre kaasates ja läbi avaliku pakkumise,» ütles Pihelgas.

Ragn-Sellsi tütarfirma OÜ R-S Valdus teatas märtsi alguses plaanist osta Järva vallalt, Paide linnalt ja Türi vallalt Väätsa Prügila. Ostu järgselt kuuluks Ragn-Sellsile üle 15-protsendiline turuosa jäätmejaamade haldamisel ja pakendijäätmete kogumisel ja veol.

OÜ R-S Valdus on loodud 2016. aastal haldamaks Ragn Sells AS-i investeeringuid ja arendusi jäätmekäitlusvaldkonnas. OÜ R-S Valdus emaettevõtjaks on Ragn-Sells AS, mis omakorda kuulub Ragn-Sellsföretagen AB kontserni.

Ragn-Sells AS peamised tegevused on jäätmete kogumine, töötlemine ja taaskasutusse suunamine. Jäätmeliikidest käitleb firma püsi-, tava- ja ohtlikke jäätmeid. AS Väätsa Prügila tegeleb jäätmekäitluskeskuse haldamise, jäätmete vastuvõtu, taaskasutuse, käitlemise, ladestamise ja transporditeenuse osutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles