Palgipõud keeras plaanid kihva

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa väljavedu
Metsa väljavedu Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti suurematel saeveskitel jäid prognoositud tootmisplaanid eelmisel aastal täitmata – põhjuseks ümarpalgi nappus, eriti aasta teises pooles.

Enamik saematerjali tootjatest on ka tänavust tootmisplaani tehes olnud tagasihoidlikud, vahendab Äripäev. Üldjuhul tootmine küll suureneb, aga seda võrreldes eelmise aasta tegeliku tootmismahuga, mitte mulluse prognoosiga. 

«Olukord toormeturul normaliseerub, aga metsamaterjali hind on tõusnud buumiaegsele tasemele,» ütles Stora Enso Eesti juhatuse liige Argo Aavik. 

Suurtest tootjatest suutis mullu ainsana planeeritust enam toota Viljandimaal tegutsev Combimill Sakala, kes tootis eelmisel aastal 116 000 m3 saematerjali ehk ületas seatud eesmärgi 6000 m3 võrra.

Kõige suurem tagasilöök võrreldes prognoosituga tabas Võrumaal tegutsevat Toftani, kus esimesel tegevusaastal prognoositi peenpalgisaeveski toodanguks 116 000 m3, tegelik tootmismaht oli aga 60 000 m3. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles