Forbesi endine ajakirjanik: Trump valetas enda rikaste edetabelisse (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpile kuuluv Trump Tower.
Donald Trumpile kuuluv Trump Tower. Foto: Spencer Platt / AFP/Scanpix

USA president Donald Trump valetas ennast 1984. aastal ajakirja Forbes avaldatava USA 400 rikkaima inimese edetabelisse.

1984. aasta mais helistati ajakirja toimetajale Jonathan Greenbergile Trump Organizationist ning küsiti, kui rikas Donald Trump on. Greenberg, kes koostas toona edetabelit kolmandat aastat, ütles, et tema vara väärtus on 200 miljonit dollarit, mis oli viiendik sellest, mida Trump ise oli ajakirjanikule antud intervjuus öelnud, kirjutas Greenberg ajalehes The Washington Post.

Trump Organizationi ametnik, kes nimetas ennast John Barroniks, toonitas, kui oluline on, et ajakirjanik saaks aru Donald Trumpi vara tegelikust väärtusest. Barron ütles ajakirjanikule, et Donald Trumpi ärist koos isa Frediga ei kuulu Donaldile mitte pool, vaid 90 protsenti ning Donald Trumpi tuleks nimetada miljardäriks.

Kaks aastat tagasi, 2016. aastal tegi The Washington Post kindlaks, et Forbesi helistanud Barron ei olnud mitte keegi muu kui Donald Trump ise.

Reedel kirjutas Jonathan Greenberg, et hiljem on ta aru saanud, et Trump poleks rikaste edetabelis  tohtinud üldsegi olla. Forbes 400 esimeses edetabelis, mis ilmus 1982. aastal, oli Trumpi vara väärtuseks märgitud 100 miljonit dollarit, aga hiljem kätte saadud dokumentide valguses oli tema vara tegelik väärtus viis miljonit dollarit.

Donald Trump on korduvalt keeldunud avalikustamast oma maksudeklaratsiooni, rikkudes sellega traditsiooni, mille kohaselt presidendikandidaadid selle avalikustavad. Ehkki 2017. aasta tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg oli teisipäev, pole Trump seda esitanud. Pole ka teada, kas ta on palunud esitamise tähtaja pikendamist. Tuludeklaratsiooni pikendamise tähtaeg on 15. oktoober.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles