Investeerimine tehakse välismaalastele lihtsamaks

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Jakub Krechowicz/PantherMedia / Jakub Krechowicz

Selleks, et ranged nõuded pankades ei teeks Eestis ettevõtete rajamist ja siia investeerimist liiga keeruliseks, on otsustatud lihtsustada nii ettevõtete asutamisel kui ka siia investeerimisel kehtinud kontode nõudeid.

«Praegu on kehtivas õiguses nõuded, mille kohaselt saab osaühingu asutamisel tasuda osakapitali üksnes Eestis asuva krediidiasutuse kontole või kui osaühing on asutatud näiteks osakapitali sisse maksmata, siis saab seda sisse maksta ainult Eestis asuva krediidiasutuse kontole,» selgitas justiitsministeeriumi eraõiguse talituse juhataja Indrek Niklus Äripäevale.

Kuid kuna krediidiasutuses välismaise taustaga isikutele kontosid ei avata, on osaühingute asutamine või siis hilisemad sammud nagu osakapitali suurendamine või osakapitali sissemaks raskendatud.

«Seetõttu kaalume äriseadustiku muutmist selliselt, et osaühingu asutamisel või osakapitali sissemaksmisel saaks kasutada mõnes teises Euroopa Liidu või majanduspiirkonnas asuva krediidiasutuse kontot või makseasutuse kontot. See peaks mõnevõrra praegust probleemi vähendama, aga kindlasti mitte lõplikult lahendama, sest nagu juba öeldud, see ei ole justiitsministeeriumi võimuses ja pädevuses,» kommenteeris Niklus.

Eesmärgiks on saata eelnõu avalikule kooskõlastusringile maikuus.

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles