Balti riikide kaubanduskeskused plaanivad aktiivselt laieneda

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste kaubanduskeskus.
Ülemiste kaubanduskeskus. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Järgnevatel aastatel laiendatakse ning rekonstrueeritakse Balti riikides üle kümne kaubandus- ja meelelahutuskeskuse.

Rahvusvahelise kinnisvara konsultatsioonifirma Newsec eksperdid prognoosivad, et Leedus on 2020. aastaks ligikaudu 30 protsenti kaubanduskeskuste pindalast uuendatud või laiendatud, Lätis on see näitaja 50 protsenti ning Eestis 35 protsenti, vahendab TVnet.

Balti riikide jaemüügiturul peaks ekspertide hinnangul olema 2020. aasta lõpuks 330 000 ruutmeetri jagu uut ruumi.

Näiteks Kaunase Akropoli kaubandus- ja meelelahutuskeskuses on kavas uuendada peaaegu 10 000 ruutmeetri suurust restorani- ja meelelahutusala, millesse investeeritakse umbes kümme miljonit eurot. Teiseks suurprojektiks on 60 000 ruutmeetri suurune kaubanduskeskus Vilnius Outlet.

Uute jaekaubanduse projektide arvu osas hoiab Balti riikide seas Eesti liidri positsiooni. Varsti avatakse Tallinnas kaks uut suurt kaubanduskeskust - T1 ja Porto Franco. Lisaks sellele laiendatakse ka Ülemiste kaubanduskeskust.

Läti jaemüügiturul on oluliseks sündmuseks Akropole kaubanduskeskuse avamine 2019. aastal, mille pindala on 98 000 ruutmeetrit. Selle projekti hinnanguline maksumus on 177 miljonit eurot.

2017. aastal teatasid laienemisest ka Ranga kaks suurt kaubanduskeskust - Alfa ja Origo, mille laiendamine läheb kokku maksma 110 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles