Töökus viib sihile: karjakasvatajast sai Ryanairi miljardärist tippjuht

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary.
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary. Foto: HEINZ-PETER BADER/REUTERS

Michael O’Leary on mees, kes alustas oma lendu karjakasvatajate lasterohkest perest, kuid maandus tänu sihi- ja põhimõttekindlusele börsifirma Ryanair tippjuhi toolile ning Forbesi miljardäride edetabelisse.

Ülikoolis majandust ja sotsiaalteadusi õppinud ning maksusüsteemide teemal raamatupidamispraktikat teinud O’Leary andis maksuküsimustes 24 aastat tagasi nõu Ryanairi asutaja Tony Ryanile ning kuna ta aitas Ryanil makse optimeerida ning raha efektiivsemalt kasutada, saigi temast peagi Ryanairi looja assistent, vahendab Äripäev.

«Tonyl oli mõte pakkuda odavlende ning arrogantne, halastamatu juhtimisstiiliga ning teiste arvamusest mitte hooliv Michael, pealegi maksudes asjatundja,  sobis ideaalselt kulusid kärpima, ametiühingutega tegelema ning ettevõtet distsiplineerima,» selgitas Bedgey põhjuseid, miks kahe mehe koostöö viis O’Leary tegevjuhi toolile.

O’Leary isiksus on suureks abiks ka Ryanairi turundamisel, sest mehe jaoks on ka negatiivne reklaam reklaamiks ning nii näiteks kutsus ta 2012. aastal pardakaardi välja printida unustanud reisijaid «idiootideks» ning määras neile trahvi.

Kuna O’Leary alustas oma karjääri vaesena ning töötas end järjekindlalt ülespoole, hindab ta inimestes kõige rohkem just töökust ning seetõttu ootab ta sama ka oma neljalt lapselt ega kavatse neile raha pärandada, sest ta eeldab, et igaüks peab ise hakkama saama ning oma pere jaoks raha teenima.

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles