SEBE bussijuhid nõuavad pikettidel palgatõusu

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe bussidepoo Tartus.
Sebe bussidepoo Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Transpordi Ametiühingu SEBE bussijuhid korraldavad täna kell 12 Tartus ja Pärnus piketid, et juhtida tähelepanu bussijuhtide palganõudele. Tartu pikett toimub Nõlvaku bussipeatuse parklas ja Pärnu oma maakonnaliinide bussijaamas.

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimehe Üllar Kallase sõnul on ametiühing SEBE kollektiivlepingu üles öelnud ning seoses sellega ei ole ettevõttes enam ka töörahu pidamise kohustust. Piketid on esimeseks tõsisemaks sammuks probleemile tähelepanu juhtimisel.

«Tänaseks on kollektiivlepingu läbirääkimised jäänud venima,» rääkis Kallas, lisades, et kui enamuses punktides on üldiselt kokku lepitud, siis palgatõusu osas tööandjaga üksmeelt saavutatud ei ole.

«Bussijuhtide soov on jätkata töötamist Eestis ning saada tööga seotud vastutusega kooskõlas olevat töötasu. SEBE bussijuhid nõuavad normtööaja eest 1000-eurost kuupalka, millele lisanduksid seaduses ettenähtud lisatasud,» selgitas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles