Jaanuarist saab lähedastele tellida digilahangut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digilahkamine
Digilahkamine Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti kohtuekspertiisi instituudi direktori Üllar Lanno sõnul on ettevalmistamisel seaduseelnõu pakett, mille kohaselt saaks jaanuarist digilahangut tellida ka eraisikud.

Hetkel eraisikud lahkunud sugulastele instituudist lahangut tellida ei saa.

Lisaks surnutele võib jaanuarist instituudis uuringuid teha ka elavatele inimestele. «Kui täna on järjekorrad kompuutertomograafile pikad, siis on sellistel puhkudel võimalik meditsiiniteenustega paralleelselt tulla ja seda teenust osta,» sõnas Lanno. Tema sõnul võib seade abiks olla näiteks stomatoloogias, kui on soov kontrollida, kuidas implantaat on lõualuuga sobitunud ja kas tegemist on ikka lubatud materjalidega.

«Vangide uuringud tehakse täna haiglates. Konvoi saatel käeraudus inimene istub sinuga koos haiglas ukse taga, iial ei või teada, kuidas ta seal reageerib. Magnetresonantstomograafia uuringule metallosiseid ei lubata, seega peab ka käerauad ära võtma,» sõnas Lanno ning kinnitas, et uuest aastast on osa vangide uuringuid võimalik läbi viia instituudis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles