Neivelt annab Rail Balticu vastu tuld: Eesti inimestel on targematki teha, kui 10 aastat raudteetammi ehitada (32)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Liis Treimann

Ettevõtja Indrek Neivelt rääkis ETV saates Plekktrumm, et Rail Balticu raudteetrass on hirmkallis ja selle ehitamine nõuab meilt väga palju loodus- ja inimressurssi, mida annaks märksa paremini ära kasutada.

Neivelt ütles, et kahtlemata on tore paar korda rongiga Tallinnast Riiga sõita, kuid see pole väärt 600 miljonit eurot ja 10 aastat ehitustöid.

«Sinna läheb meeletu loodusressurss alates kruusast kuni metsa mahavõtmiseni,» märkis ta, lisades juurde, et ka niigi nappival Eesti tööjõul oleks targemat teha kui 10 aastat raudteetammi ehitada.  

Pigem tasuks mehe hinnangul valmis ehitada neljarealised teed Pärnusse ja Tartusse või veelgi parem, investeerida raha inimestesse. 

Neivelt sõnul valitseb praegu olukord, et isegi kui me teadusesse investeerime, ehitame me pigem suuri maju ja toome kalli tehnika sisse, aga inimesi, kes seal tööd tegema hakkaks, pigem napib.

Pikemalt vaata Neivelti intervjuud Plekktrummist

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles