POSTIMEHE INTERVJUU: Kraft vaatab, kust Sangarile tootmist sisse osta (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangari juhi Vahur Krafti sõnul korraldatakse ettevõtte ümber, et valmistada kõrgema lisandväärtusega tooteid.
Sangari juhi Vahur Krafti sõnul korraldatakse ettevõtte ümber, et valmistada kõrgema lisandväärtusega tooteid. Foto: Toomas Huik

Tartus õmblejatele koondamisteateid kirjutav särgivabriku juht Vahur Kraft näitab Sangari tulevikku kahe tugeva kaubamärgi müüjana, mis rajab oma müügiedu odavatest riikidest sisse ostetavale õmblustööle.

Eelmisel aastal oli Sangaril allhanke osatähtsus 32 protsenti ja suvel lahkuva Etoni osa moodustas sellest poole. Miks te vähendate töötajate arvu rohkem kui kolmandiku võrra?

Etonist ei sõltu üksnes õmbluse töökohad, vaid ka logistika, ettevalmistuse ja juurdelõikuse ametikohad. Me paneme Etoni liini kinni ja restruktureerime teiste liinide tööd.

Kas arusaam, et koondamine on seotud Etoni lahkumisega, on mõnevõrra ekslik?

Etoni lahkumine toob paratamatult kaasa kogu meie tootmisstruktuuri ümberkorraldamise, sest peale tootmistööliste lahkuvad ka tootmise ettevalmistamisega seotud töötajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles