Ettevõtjad kiidavad Kallase troonikõne heaks, ametnikud mitte nii väga (12)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad näevad Kaja Kallase valikut Reformierakonna juhiks positiivse sammuna.
Ettevõtjad näevad Kaja Kallase valikut Reformierakonna juhiks positiivse sammuna. Foto: Sander Ilvest

Kuigi ettevõtjad ütlevad, et Kaja Kallase laupäevane kõne, milles oli rõhuasetus targa ja isemajandava Eesti kujundamisel, andis neile kindlustunnet, ei nõustu ametnikud kriitikaga, mida Reformierakonna vastne juht nn redeli kasutusjuhendi näitega illustreerida püüdis.

«Ettevõtluses ei peaks riik tõesti nii palju sekkuma, kui ta on sekkunud, ja nende maksudega mängima nii kiiresti. See jätab ka välisinvestoritele väga halva mulje,» nõustus Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni president ja autoettevõtte Lajos omanik Einar Vallbaum Kallase kriitikaga Eesti ettevõtluskeskkonna kohta.

«Üldiselt mulle see kõne meeldis. Eraettevõtlus on Eesti majanduse alustala, väikese ja paindliku riigi võimalused, lihtne maksukeskkond, riik ei pea ettevõtlusega tegelema seal, kus ettevõtjad soovivad seda ise teha – need on kindlasti arukad ja õiged arusaamad,» sõnas hotelliärimees Verni Loodmaa, Tartu linnavolikogu liige Reformierakonna nimekirjas.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles