Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Parim koduleivaküpsetaja: kanepiseemneid võiks leiva sisse panna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sirje Niitra
Copy
Leib.
Leib. Foto: Elmo Riig / Sakala

Koduleivaküpsetuse võistluse võitja Ulli Kõrge sõnul võiksid perenaised leivateol julgemini katsetada näiteks toidukanepi seemnetega.


Võistlusel osales 15 meistrit, kelle küpsetisi hindas rohkem kui 700 leivasõpra, kirjutab Õhtuleht.

Ulli tuli võistlusele kolme sorti leivaga: kolmeseemne-, kanepi- ja küüslauguleibadega. «Minu meelest ongi kolm erinevat seemnesorti maksimum, mis leiva lisandiks võib olla. Tahan, et leival oleks puhas maitse,» ütles Kõrge.

Puhtaid maitseid hindab ka noor tartlanna Triin Määrits, kes ajakirja Oma Maitse nädalavahetusel peetud leivapäeval koduleivaküpsetamises teiseks jäi.

«Mina võtsin võistlusele kaasa ehtsast rukkijahust tehtud lisanditeta leiva. Ma üldjuhul väldingi lisandeid, panen neid leivatainasse vaid siis, kui keegi spetsiaalselt tellib,» rääkis neiu, kes teeb leiba endale ja sõpradele.
 

Tagasi üles