USAs jaekettide pankrotid kõigi aegade tipus

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülisuurtes majandusraskustes Toys R Us, mis USA-s koguni 700 kauplusele pannud külge sildi, mis ütleb, et kauplus on suletud.
Ülisuurtes majandusraskustes Toys R Us, mis USA-s koguni 700 kauplusele pannud külge sildi, mis ütleb, et kauplus on suletud. Foto: Kris Tripplaar/Kris Tripplaar/Sipa USA

Moody’s Investor Service’i analüüsist selgub, et jaekaupmeestel on USA-s kehvad ajad – pankrotistumine on tõenäolisem kui eales varem.

«Me usume, et maksejõuetus jääb kas eelmise aastaga samale tasemele või suureneb veidi,» kommenteeris S&P Global Rankingsi analüütik Robert Shulz, kelle koostatud raportis seisab, et USAs ootab suure tõenäosusega pankrotistumine 20 jaeketti, vahendab Äripäev.

Shulz märkis, et USAs on praegu jaekaubandusbuum ning seda hoolimata sellest, et osa ettevõtteid on juba pankrotti läinud.

Tuntumatest ettevõtetest on ülisuurtes majandusraskustes Toys R Us, mis USA-s koguni 700 kauplusele pannud külge sildi, mis ütleb, et kauplus on suletud. Pankroti kuulutavad välja ilmselt ka Sears ja J.Crew. 

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles