Rakvere lihatööstuse streik sai täna läbi

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
07. veebruar 2018 , Lääne-Virumaa, Eesti, Rakvere
HKScan, rakvere lihakombinaat, töötüli, streik

Fotol: Rakvere Lihakombinaat streik

Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
07. veebruar 2018 , Lääne-Virumaa, Eesti, Rakvere HKScan, rakvere lihakombinaat, töötüli, streik Fotol: Rakvere Lihakombinaat streik Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere Lihakombinaadi tapamaja streikijad otsustasid enam kui kaks kuud kestnud streigi praeguseks lõpetada ja tänasest tööle naasta, paljud probleemid pole siiski lahendust leidnud.

Ametiühingute Keskliidu organisatsioonisekretäri Artjom Arhangelski sõnul said paljud lihakombinaadi töötajad palgatõusu. «Suurim palgatõus tuli streikinud tapamaja töötajatele ja see jääb umbes kaheksa protsendi juurde, teiste töötajate palgatõus jäi seekord vaid protsendi või paari piiridesse,» rääkis Arhangelski.

«Praeguse streigi lõppemine ei tähenda siiski seda, et ametiühingu töö lihakombinaadis lõppeks,» sõnas Arhangelski lisades, et tänaseks on lihakombinaadis moodustatud hästi toimiv, laienev ja aktsioonivõimeline ametiühing ning huvi selle tegemiste ja oma töötingimuste parandamiseks on üha suuremal arvul töötajatel.

Kuigi probleemid lihakombinaadis pole lahenenud, ei tooks tänastes oludes pikemalt streigi jätkamine paremat tulemust, arvas Arhangelski lisades, et edasi jätkub töö selle nimel, et tööandjaga töötajate töötingimuste parandamiseks sisulisi läbirääkimisi pidada ja esmajoones ametiühingu tunnustamise leping allkirjastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles