Vjatšeslav Leedo müüs kaks laeva vanarauaks (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel 2016. aastal ristles parvlaev Harilaid asenduslaevana Eesti mandriühenduse veeteedel. Foto tehtud Virtsu sadamas.
Veel 2016. aastal ristles parvlaev Harilaid asenduslaevana Eesti mandriühenduse veeteedel. Foto tehtud Virtsu sadamas. Foto: Sander Ilvest

Ettevõtja Vjatšeslav Leedo müüs aastaid mandri ja saarte vahel sõitnud parvlaevad Harilaid ja Kõrgelaid müüdi Balti Laevaremonditehasele (BLRT) vanarauaks.

BLRT Gupp kinnitas «Aktuaalsele kaamerale», et nende kontserni ettevõte BLRT Refonda Baltic ostis veebruarikuus alused, mis lähevad nüüd lammutamisele, kirjutab ERRi uudisteportaal

Harilaid ja Kõrgelaid koliti eelmise aasta märtsis Virtsust Tallinna Vene-Balti sadamasse, kus neile otsiti 600 000 euro eest müügiportaalides ostjaid, kuni lõpuks müüdi need ikkagi vanarauaks BLRT-le.

Leedo ütles, et Harilaid ja Kõrgelaid oleksid veel 30-40 aastat rahulikult edasi teeninud, aga kahjuks neile Eestis tööd ei leidunud ja ega nad ka eriti välismaal neile rakendust ei otsinud, mistõttu oligi kergem saata need vanarauda. 

«Tegelikult me saime päris arvestatava tasu selle eest ja pääsesime hoidmiskulust ka,» lisas ta.

Nii Harilaid kui ka Kõrgelaid on ehitatud 1980-ndate teises pooles Riia Laevaremonditehases. Nad on pisut alla 50 meetri pikad, kandejõuga 254 tonni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles