Eesti tööstushiid läheb Norrasse silda ehitama (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi suuromanik Fjodor Berman.
BLRT Grupi suuromanik Fjodor Berman. Foto: Mihkel Maripuu

Läänemere juhtiva laevaremonditehase BLRT Grupi tütarfirma ehitab Norra pealinna Oslosse jalakäigu- ja jalgrattasilla.

BLRT tütarfirma Western Constructions ja NRC Group ASA kontserni kuuluv Norra firma HAG Anlegg AS allkirjastasid Oslo jalakäigu- ja jalgrattasilla konstruktsioonide ehituslepingu, teatas BLRT. 

BLRT Grupi esimehe Veronika Ivanovskaja sõnul aitab sillaehituse maandada riske nafta, gaasi- ja avameretööstuse valdkondades, kus BLRT on traditsiooniliselt tegutsenud. 

Sild tuleb Oslo Ülikool ja Ullevål’i staadion juurde, meelitavad ligi hulgaliselt inimesi. Seepärast otsustati ristmik ohutumaks muuta, suunates jalakäijate vood sõiduteest kõrgemale.

Ristmiku kohale tuleb neljasuunaline ja kolmetasandiline sild täiendavate mahasõiduteedega, mis suurendab olemasoleva ristmiku läbilaskevõimet  ning jalakäijate ja jalgratturite liiklusohutust.

Projekti elluviimisega on juba algust tehtud. Sild kaalub üle 600 tonni. Lepingu tingimuste järgi valmib sild osade kaupa: Oslosse toimetatakse meritsi 20 sektsiooni, kus need kokku pannakse.

BLRT on ka varem Skandinaavias ehitanud. Nii tegid nad näiteks 2009. aastal 300-meetrise, 2 500 tonni kaaluva Stockholmi metrootunneli. 2010. aastal valmis Kopenhaagenis jalakäijatele mõeldud 234 meetri pikkune ja 2000-tonnine terassild.

BLRT Grupp on üks suurimaid tööstuskontserne Läänemere regioonis. BLRT Grupi koosseisu kuulub kolm laevaremonditehast: Tallinn Shipyard Eestis, Western Shiprepair Leedus ja Turku Repair Yard Soomes.

Nad osutavad tervikteenuseid laevade remondi ja moderniseerimise valdkonnas seitse päeva nädalas ööpäev läbi. Kontsern teenis 2016. aastal 339,9 miljoni suuruse käibe juures 9,6 miljonit eurot kasumit. BLRT Grupis töötab ligi 4000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles