Riia Maxima varingu kohtuasi paljastas uskumatu võltsimise (4)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood.
Maxima pood. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lätis vältab juba kolmandat aastat Riia Maxima varingu tragöödia kohtuasi, mille käigus andis eile tunnistusi ehitusinsener, kelle allkirja kandsid dokumendid, mis kinnitasid Maxima kaupluse metallkonstruktsioonide nõuetele vastavust.

Nüüd tunnistas Andrei Kulešov, kes on ametlike paberite järgi Maximale metallkonstruktsioone valmistanud firma Monca kaastöötaja, et pole sellel objektil kunagi töötanud ja ei teadnud midagi oma nime kasutamisest ning ta, ei tea isegi seda, kus Vikom industry kontor asub ja kes on selle juhatuse esimees, vahendab Äripäev.

Mõlemas firmas oli Kulešov enda sõnul hingekirjas vaid formaalselt, lubades ettevõtetel kasutada oma nime ja spetsialisti ametitunnistust.

«Kõik aktid, töödesse puutuvad dokumendid, mis Vikom industryl on metallikonstruktsioonide kohta… Põhimõtteliselt kõik Vikom industryga seotud tööd, kõik kannavad Kulešovi võltsitud allkirja,» rääkis kohtus advokaat Artūrs Zvejsalnieks, kes esindab supermarketi katusevaringus süüdistatavat ehitusinseneri Ivars Sergetsit.

54 hukkunuga varingu uurimise käigus on tuvastatud, et hoone ehitus tulnuks vähemalt 30 korda peatada, sest leiti suuremaid või väiksemaid ehituslikke rikkumisi. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles