Tippkoka seljavõit Läti pankuri ja teiste vihaste naabrite üle (2)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpuks avatud: Tippkokk Roman Zaštšerinski rõõmustab, et kohus tühistas viimaks tõkendi, millega naabrid sundisid teda mullu suvel oma uut restorani sulgema.
Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia
Lõpuks avatud: Tippkokk Roman Zaštšerinski rõõmustab, et kohus tühistas viimaks tõkendi, millega naabrid sundisid teda mullu suvel oma uut restorani sulgema. Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Naabrite kohtust hangitud tõkendi tõttu vaid kaks päeva tegutseda jõudnud uhiuue restorani omanikud maksid töötajatele mullu juunist kogu aeg palka, kuigi said koha uuesti avada alles eelmisel reedel.

Restoranide Kolm Sibulat ja Moon pidamisega tuntust kogunud tippkokk Roman Zaštšerinski abikaasa Jana ja ametikaaslasest tädipoja Igor Andrejeviga said enne vabariigi aastapäeva suure kingituse: kohus tühistas nende uue Kadriorus Poska tänaval asuva restorani Mantel & Korsten naabrite hangitud tõkendi, mille tõttu nad pidid vaid kaks päeva tegutseda jõudnud söögikoha mullu juunis kohtuvaidluste ajaks sulgema. Saanud rõõmusõnumi, hakkasid nad kohe menüüd nuputama ja töötajaid juurde otsima.

Sellisel moel restorani sulgemine oli Zaštšerinskile šokk. «Ega me mingid amatöörid ole. See pole meil esimene, teine või kolmas restoran, mille avasime. Keegi ei osanud sellist asja ette näha. Vaatasime koos advokaatidega kõik asjad läbi ja veendusime, et meil on õigus siin restoran avada. Pärast tuli välja, et hoopis neil [naabritel] polnud õigust meid kinni panna.»

Kaks päeva tegutseda jõudnud Mantlisse & Korstnasse tõid mullu sulgemisotsuse Zaštšerinski tuttavad – püsikliendid tema teistest restoranidest. Ja vaidlused muinsuskaitsealuse Poska tänava restoranimaja üle pole naabritega veel siiski päris läbi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles