Soome ettevõtja müüb endist Keskerakonna büroo hoonet magusa vaheltkasuga edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna endine kontor Toom-Rüütli tänaval.
Keskerakonna endine kontor Toom-Rüütli tänaval. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Soomlase Arto Kalevi Autio ettevõte BC 31 Holding OÜ müüb ligi 4,9 miljoni eurose hinnaga varem 3 miljoni euroga Keskerakonnalt ja Tallinna linnalt ostetud hoonete kompleksi aadressil Toom-Rüütli tänav 3/5.

Toom-Rüütli tänav 3/5 krundil paiknevas hoones on viis korteriomandit üldpinnaga 1480 ruutmeetrit. Hoonestus on väliselt rekonstrueeritud 10 aastat tagasi, selgub kinnisvarafirma 1Partner müügikuulutusest. Kuulutuses on hoonete kompleksi hinnaks märgitud 4 850 000 eurot, BC 31 Holding maksis selle eest kokku 3 miljonit eurot.

Tallinna linnavaraamet müüs septembris korraldatud avalikul kirjalikul enampakkumisel Toom-Rüütli tänav 3/5 korteriomandid ainsa pakkumuse teinud BC 31 Holding OÜ-le 1,2 miljoni euroga. Korteriomandite üldpind on 167,7 ja 434,3 ruutmeetrit ning tegemist on mitteeluruumidega.

Samas majas asuv Keskerakonna büroo müüdi oktoobris 1,8 miljoni euro eest samale ettevõttele. Büroo müügi tingisid erakonna rahalised kohustused, sealhulgas enam kui poole miljoni euro tasumine Midfield OÜ-le garantiikirjade tõttu.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas toona, et büroo müügist saadud tulu eest saab erakond katta oma kohustused ja lisas, et müügisumma on rahuldav, kuid tuleb arvestada, et erakonnal oli ja on üleval mitmeid rahalisi kohustusi.

Näiteks tuli 2016. aasta septembris ilmsiks, et erakonna varasem peasekretär Priit Toobal on endise esimehe Edgar Savisaare juhtimise ajal allkirjastanud 2014. aastal garantiikirjad 730 000 euro väärtuses osaühingule Midfield.

«Arbitraažikohus leidis septembri alguses, et erakonnal tuleb tasuda 533 000 eurot, millele lisandus mitukümmend tuhat eurot õigusabikulusid. Arbitraažikohtu otsus on erakonnal praeguseks täidetud,» ütles Korb.

Korb lisas, et praegu otsitakse uut büroopinda ning uue pinna leidmiseni jätkab erakond maja uue omanikuga kokkuleppel tööd senises asukohas. «Kindlasti saab meie uus büroo olema senisest töötaja- ja külastajasõbralikum ning paremini ligipääsetav nii jala, auto kui ka ühistranspordiga,» ütles Korb.

Keskerekonna büroo kolimine Tallinna vanalinnast Toompealt kesklinna Narva maanteele on remondi venimise tõttu edasi lükkunud.

«Kuna remondi- ja sisekujundustööd võtavad aega, jääb kolimine tõenäoliselt järgmisesse kuusse,» ütles partei pressiesindaja veebruaris BNSile. «Täpsemat ajakava praegu siiski ei ole ja kolimine sõltub sellest, millal tööd tehtud saavad. Seni on erakond jätkuvalt Toompeal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles