Uus suund: Uberi kaudu saab varsti ka jalgrattaid tellida

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber. Pilt on illustratiivne.
Uber. Pilt on illustratiivne. Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press/PA Images

Uber ostis ära JUMP elektrijalgratta firma, tänu millele saavad kliendid varsti sõidujagamise rakenduse kaudu ka jalgrattaid broneerida.

JUMPi näol on tegemist klassikalise linnarattasüsteemiga, mis erineb teistest vaid selle poolest, et tegemist on elektriratastega ning nii ei pea kliendid ise edasi liikumiseks väntama, vahendab Business Insider. Kasutajad saavad endale sobivast kohast võtta ratta ning maksavad siis kaks dollarit 30-minutilise sõidu eest.

Ettevõtte tegevjuhi Ryan Rzepecki sõnul saab JUMPist Uberi tütarettevõte. Lepingu tingimusi ei ole avalikustatud, kuid aprilli alguses esitatud TechCrunchi aruande kohaselt võib hind küündida 100 miljoni dollarini.

Uber tegi JUMPiga koostööd juba varem - nii said selle kasutajad rattaid broneerida läbi Uberi rakenduse. Hetkel leiab JUMP rattaid ainult Washingtoni ja San Francisco tänavatelt, kuid võib eeldada, et Uber plaanib elektrirataste teenuse pakkumisega alustada ka uutel turgudel.

«Me oleme endiselt kirglikud tegemaks linnadega koostööd rattasõidu populariseerimiseks, kuid Uberiga liitumine annab meile võimaluse oma unistused kiiremini ja palju suuremalt ellu viia,» kommenteeris JUMPi tegevjuht Rzepecki maailmakuulsa ettevõttega liitumist.

«Me oleme pühendunud sellele, et tuua Uberi rakendusse kokku erinevad võimalused transpordi jagamiseks,» sõnas Uberi tegevjuht Khosrowshahi rattafirma ostu kommenteerides. «Nii, et sa saaksid valida endale kiireima ja soodsaima viisi oma sihtkohta jõudmiseks - olgu see Uber, ratas, rong või midagi muud,» kirjeldas Uberi tegevjuht.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles