Toiduliidu volikogu esimeheks valiti taas Veljo Ipits

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veljo Ipits
Veljo Ipits Foto: Margus Ansu

Eesti toiduainetööstuse liidu üldkoosolek valis Veljo Ipitsa ühehäälselt liidu volikogu esimeheks järgmiseks kolme aasta pikkuseks ametiajaks.

«Senised kolm aastat toiduliidu volikogu eesotsas on olnud töisemad, kui algul eeldasin,» ütles Ipits. Tema sõnul on tulnud tegeleda paljude oluliste teemadega, mida valitsuse vahetus ja uued maksureformid on kaasa toonud. «Seejuures on mul hea meel, et oleme suutnud toiduliidu liikmete ja kohaliku toidutööstuse huve alati kaitsta,» sõnas ta ja lisas, et see eesmärk on tal ka järgmisel ametiajal. 

​Ipits on veendunud, et toiduliidu liikmed tajuvad liidu tugevat panust sektorile tähtsatel teemadel kaasarääkimisel. «Meie soov on, et toidutööstus ja riigi majandus tervikuna areneksid ning et nii sektoris kui üldiselt säiliksid dialoog ja üksteisemõistmine. On oluline, et Eesti toidutööstuse ekspordivõimekus kasvaks ning eesmärgid oleksid siin ühised.» 

Toiduliidu ülesanne on olla tööstusharu huve esindav arvestatav partner avalikule sektorile, rahvusvahelistele organisatsioonidele ja teistele asutustele ning olla tööstusharu esindusorganisatsioon. Praegu kuulub liitu 64 ettevõtet ja organisatsiooni, kes annavad üle 85 protsenti Eesti toiduainetööstuse käibest. Liidu volikogu moodustavad kuni 30 Eesti toidutööstuse juhtivesindajat. 

Ipits on toiduliidu volikogu juhtinud 2015. aastast. Ta on ASi Salvest omanik ja nõukogu esimees ning oma pikaajalise tööga on ta andnud suure panuse kodumaise põllumajanduse ja toidutööstuse arengusse. Ipits pälvis tänavu Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles