Riik alustas päevapealt kinni pandud Versobanki hoiustajatele hüvitise maksmist

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI 21MAR17.
Versobank.
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
TALLINN, EESTI 21MAR17. Versobank. tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigile kuuluv tagatisfond alustas täna hüvitiste väljamaksmist likvideerimisel oleva Versobank ASi hoiustajatele.

Tagatisfond teeb väljamakseid osade kaupa nii nagu panga likvideerijatelt andmed laekuvad. Tänase seisuga on Tagatisfond andnud agentpankadele korralduse hüvitis üle kanda ligi 1200 hoiustajale, kes peaksid raha kätte saama paari päeva jooksul, teatas asutus meediale. 

Sularaha väljamakseid hakatakse tegema järgmisel nädalal, kuid taotlusi sularaha maksete tegemiseks saab agentpankade kontorites teha juba alates tänasest. Kõikidele hoiustajatele, kes on andnud likvideerijatele enda uued kontoandmed, kantakse vastavalt Tagatisfondi seadusele hüvitis üle 17 tööpäeva jooksul alates Versobank ASi tegevusloa kehtetuks tunnistamisest.

Tagatisfondi juhataja Riin Heinaste pani Versobanki klientidele südamele, et nad reageeriksid likvideerijalt saabunud emailidele ning edastaksid likvideerijale enda uue pangakonto andmed võimalikult operatiivselt, vastasel juhul ei ole Tagatisfondil võimalik hüvitist üle kanda.

Hoiuste väljamaksmine toimub järk-järgult ning kõik Versobanki kliendid, kelle hoius ei ole üle 100 000 euro, saavad oma raha kätte 17 tööpäeva jooksul.

Versobanki kliendid peavad omama kontot mõnes teises pangas, sest peale pangakontode sulgemist 26. märtsil ei saa Versobanki kontodele enam ühtegi makset vastu võtta.

Kindlasti peavad Versobanki pensionäridest ja teistest toetusesaajatest kliendid tegema pensioni või toetuse kättesaamiseks Sotsiaalkindlustusametile avalduse, et nad soovivad pensioni või toetuse edaspidi kanda mõnda teise panka.

Juhul kui pensionäril ei ole teist kontot, siis tuleb see mõnes Eesti kommertspangas avada. Pensionäride ja teiste klientide olemasolevad hoiused kuuluvad hüvitamisele kuni 100 000 euro ulatuses.

Hüvitised makstakse välja agentpankade Swedbank ASi ja ASi SEB Pank kaudu ülekandega hoiustaja pangakontole, mille andmed ta on esitanud likvideerijale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles