Taxify CNG gaasiseadmetest: meie tegevust see ei mõjuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify takso.
Taxify takso. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Transpordiplatvormi Taxify teatel ei mõjuta praegune Volkswageni grupi CNG gaasiseadmetega sõidukite müügi peatumine nende tegevust, kuna ettevõtte kasutuses olevad CNG sõidukid käivad regulaarselt margiesinduses kontrollis.

«Mure seoses ülevaatuspunktide võimetusega teostada gaasiseadmetele kontrolli ei mõjuta meie tegevust ega reisijate turvalisust, kuna meie kasutuses olevad CNG sõidukid käivad regulaarselt hoolduses margiesinduses, kus vastavalt tootjatehase nõudmistele teostatakse kontroll ka gaasiseadmele,» ütles Taxify autopargi haldur Heigo Protten BNS-ile.

«Taxify jaoks on autode turvalisus ja korrashoid väga oluline - autosid hooldatakse iga 3-4 kuu tagant,» lisas ta. Seejuures loodab ettevõte riigipoolset tegutsemist suunal, mis viiks ülevaatuspunktid vastavusse Euroopa Liidu direktiivis nõutuga.

Eesti päritolu transpordiplatvorm Taxify teatas möödunud aasta novembris, et rendib liituvatele juhtidele välja 100 CNG ehk looduslikul suruõhu gaasil põhinevat autot. Neist 50 Volkswagen Golf Variant CNG ning 50 Škoda Octavia Wagon CNG mudelit.

«Kõik 100 autot tulevad koos sõidukikaardi ja kindlustusega. Lisaks garanteerime juhtidelele kuueks kuuks 800 eurose sissetuleku ning vabaduse kasutada vabal ajal autot isiklikuks tarbeks,» ütles Taxify Eesti tegevjuht Hanno Liiva toona.

Volkswageni grupi CNG autode müük Eestis on peatatud, kuna tehas on peatanud nendesse riikidesse sõidukite tarnimise, kus ülevaatuspunktides puudub piisav võimekus teha nõuetele vastavat gaasiballoonide kontrolli.

Lätis ja Leedus Audi ning kogu Baltikumis Volkswageni edasimüügiga tegelev Møller Baltic Import (MBI) teatas neljapäeval BNS-ile, et on kogu Baltikumis peatanud CNG sõiduautode müügi, sest siinsed autode ülevaatuspunktid ei ole tehniliselt valmis direktiivi ECE-R 110 sätestatud nõuetele vastavaks gaasiballoonide kontrolliks.

2013. aastal asutatud Taxify on Euroopa sõidujagamisplatvorm. Ettevõttel on rohkem kui 5 miljonit klienti enam kui 20 riigis üle maailma. Taxify on oma juhtidele rentinud 100 CNG autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles