Maailma suurima troopilise vihmametsaga kuurordi omanik otsib sellele ostjat

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuurordi makett 2004. aasta novembris, kui seda ehitati.
Kuurordi makett 2004. aasta novembris, kui seda ehitati. Foto: Caro / Andreas Muhs/Caro / Andreas Muhs

Malaisia miljardär T. Ananda Krishnan on otsustanud panna müüki oma Saksamaal asuva kuurordi, mis paistab silma suurima siseruumides asuva troopilise vihmametsaga maailmas.

Tehinguga kursis olevate allikate sõnul soovib Malaisia miljardär kuurordi maha müüa, sest soovib senisest rohkem keskenduda kodumaistele investeeringutele, vahendab Bloomberg.

Kuurordi ehitus 2004. aasta novembris
Kuurordi ehitus 2004. aasta novembris Foto: Caro / Andreas Muhs/Caro / Andreas Muhs

Brandenburgis asuv Troopiliste Saarte Kuurort kuulub Krishnani ja tema äripartneri Colin Au investeerimispangale, kus Krisnanil on enamusosalus ja mis on nüüd asunud kinnisvarale uusi omanikke otsima. Väidetavalt on kuurordisse loodud maailma suurim siseruumides asuv troopiline vihmamets. Tehinguga kursis olevate allikate sõnul võib selle maksumus küündida 300 miljoni euroni.

Kuurordi ehitus 2004. aasta novembris.
Kuurordi ehitus 2004. aasta novembris. Foto: Caro / Andreas Muhs/Caro / Andreas Muhs

Troopiliste Saarte Kuurort, mis asub 60 kilomeetri kaugusel Berliinist, on ehitatud kunagisse lennukiangaari ning alustas tegevust 2004. aastal. Selle suurimaks atraktsiooniks peetaksegi troopilist vihmametsa, kust leiab 600 taimeliiki, nii kunstlikku rannajoont, mida ääristavad palmid, kui ka veepargi, spaakompleksi ning minigolfi raja. Kuurort laiub 100 000 ruutmeetril.

Kuurordi ehitus 2004. aasta novembris
Kuurordi ehitus 2004. aasta novembris Foto: Caro / Andreas Muhs/Caro / Andreas Muhs

Krishnani kuurordimüügi soov on suure tõenäosusega tingitud talle kuuluva wifi-teenuse pakkuja Aircel pankrotistumisega Indias selle aasta alguses. Vältimaks sarnast saatust talle kuuluva Malaisia mobiilioperaatori Maxis'ega ning tasulise teleoperaatori Astro Malaysia Holding'uga, soovibki miljardär rohkem oma kodumaistele äridele keskenduda, pakkusid Bloombergi analüütikud juba veebruaris.

Brandenburgis asuv kuurort väljast vaadatuna
Brandenburgis asuv kuurort väljast vaadatuna Foto: Caro / Andreas Muhs/Caro / Andreas Muhs

Krishnani Maxis Communications võib India äri pankrotistumise järel kaotada seitse miljardit dollarit, ütlesid asjaga kursis olevad allikad veebruaris. Krishnan on rikkuselt neljas inimene Malaisias. Bloombergi miljardäride indeksi järgi on tema varade netoväärtus 5,4 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles