Halb uudis pühade eel: praamiliiklus Hiiumaaga võib katkeda (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa praam.
Hiiumaa praam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

TS Laevad hoiatab praamid.ee lehel, et praamiliiklus Hiiumaaga võib täna õhtul katkeda.

Teates seisab, et madala merevee taseme tõttu on täna, 29. märtsil Rohukülast ja Heltermaalt väljuvatele reisidele kehtestatud mahupiirangud. Reisidele on tühistatud e-piletiga tagatud eelisõigus. E-piletid kehtivad üldjärjekorra piletina ning sõidukid suunatakse laevale sadama alale saabumise järjekorras. 

Kellel on võimalik, neil palub laevafirma reisida jalgsi. Samuti hoiatab TS Laevad, et meretase võib täna õhtul ja pühapäeval langeda tasemeni, mil võib laevaliiklus mõneks ajaks katkeda. ​

TS Laevade peakapten, mereohutusjuht Jaanus Mutso ütles kella 18.30 paiku «Aktuaalsele kaamerale», et praegu on veetaseme langus on peatunud, kuid sinnani on vaid kaks-kolm sentimeetrit, kui laevaliiklus tuleb peatada. «Leiger sai võtta peale 42 tonni kaupa, mis on väga väike kogus,» lisas ta.

Kella 21.00 paiku teatas «Aktuaalse kaamera» reporter kohapealt, et järjekorrad on mahupiirangute tõttu endiselt pikad - sadama ooteala oli autosid täis. Seetõttu on TS Laevad otsustanud teha lisareise. Praamid.ee kodulehelt selgub, et lisareis Rohukülast väljub kell 23.30.

Raskeks päevaks kujuneb prognooside järgi ka pühapäev ning on võimalik, et siis tuleb taas käima panna parvlaev Heltermaa ja Virtsu vahel.

«Kõikidest muudatustest teavitame täiendavalt. Palume vabandust võimalike ebamugavuste pärast ja loodame reisijate mõistvale suhtumisele,» teatas TS Laevad.

Prognoosi kohaselt on meretase kõrgem reedel ja laupäeval, mil mahupiiranguid kehtestama ei pea või on need väiksemad. Ka 2-3. aprill on prognooside kohaselt soodsamad. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles