Vare sõnul tagab Transiidikeskuse müük konteinervedudele kindlama tuleviku

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Eero Vabamägi

Transiidikeskuse müük suurele Saksa logistikafirmale HHLA tagab konteinervedudele läbi Muuga sadama kindlama tuleviku, nentis majanduekspert Raivo Vare. 

«Tegu on nii suure võrgustikuga, mis annab võimaluse rohkem manööverdada, rohkem katet anda turul, aga /.../ turg on iseenesest konkurentsitihe ja see on n-ö täiendav arenguvõimalus,» rääkis «Aktuaalse kaamera» uudistele Raivo Vare, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ta lisas, et iseseisvatel terminalidel maailmas - kus ka Eesti müüdav terminal toimetas -, on tegelikult olukord suhteliselt keeruline ja oma võimsusi omava omaniku ja partneri lisandumine on ainult pluss. HHLA kaubavoogude sünergia avab Vare sõnul Eestis võimaluse eelkõige lääne-ida suunalise trandiidi kasvuks.

Hamburgis, Odessas ja ja peatselt ka Muuga sadamas tegutseva HHLA eesmärk on kasvada rahvusvaheliselt ja oma võrgustikku integreeritud Transiidikeskus aitab ettevõttel seda teha.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles