Nafta hind pea nelja aasta kõrgeim (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftahinna kerkimine
Naftahinna kerkimine Foto: graafika: Alari Paluots

Alexela Grupi juhatuse liige ja Eesti üks tuntumaid kütusespetsialiste Alan Vaht on mitmel korral öelnud, et kütuste hind meie tanklates on reeglina nädala alguses kõrgem, aga nädala lõpus madalam. Sel nädalal ei pruugi see seaduspärasus kehtida, sest nafta hind on alates märtsi keskpaigast hakanud kiiresti tõusma ja selle nädala esimestel päevadel trend jätkus. Reedel kerkis Brenti nafta barrelihind üle 70 dollari, kuhu see oli korraks tõusnud jaanuari keskel, ning enne seda 2014. aastal, mil nafta hind tegi läbi suure kukkumise.

Alates märtsi algusest on must kuld kallinenud seitse protsenti. Esimene kvartal on lõppemas nafta jaoks positiivselt, mis tähendab kolmandat järjestikust kvartalikasvu. Sellist olukorda pole nähtud alates 2010. aastast. Samas analüütikute sõnul ei pruugi olukord kaua kesta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles