Vähi: Transiidikeskuse ost on märk Eesti transiidituru atraktiivsusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga  04.10.2017
Muuga sadam. Tallink kolis oma kaubalaeva SeaWind väljumised Vanasadamast Transiidikeskuse ASi Muuga terminali. Kaubik väljub laevast. 
FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES
Muuga 04.10.2017 Muuga sadam. Tallink kolis oma kaubalaeva SeaWind väljumised Vanasadamast Transiidikeskuse ASi Muuga terminali. Kaubik väljub laevast. FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sillamäe Sadama ühe osaniku Tiit Vähi sõnul on Saksamaa logistikafirma Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) otsus osta mõnekümne miljoni euroga terminalioperaatori Transiidikeskus AS positiivne märk Eesti transiidituru atraktiivsusest.

«See oli positiivne üllatus,» ütles Tiit Vähi. «Transiidikeskuse ostmine näitab, et sakslased näevad Eesti geograafilist asukohta atraktiivsena ja see elavdab transiiti läbi Eesti,» lisas ta.

Lääne investorid on Vähi sõnul ka Sillamäe Sadama juures käinud võimalike investeeringutega ja ka Sillamäe Sadam tegeleb mitmete investeeringutega logistika valdkonnas.

Sillamäe Sadamal ja Tiit Vähil endal osaluste müümiseks huvi ei ole. «Sillamäe Sadamat me müüa ei ole plaaninud, aga kui keegi tahab tulla siia investeerima, eks me võtame sooja käepigistusega vastu,» märkis ta.

Saksamaa logistikafirma Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) ostab mitmekümne miljoni euro eest Anatoli Kanajevilt terminalioperaatori Transiidikeskus AS-i.

Hamburger Hafen und Logistik AG sõlmis esmaspäeval lepingu omandamaks Muuga terminalioperaatori Transiikeskus AS-i kõik aktsiad. Transiidikeskuse omanikuks hakkab olema HHLA International GmbH, teatas HHLA.

«Mul on hea meel anda vastutus Transiidikeskuses üle HHLA-le. HHLA-l on konteinerterminalide operaatorina ulatuslikud kogemused. See tagab Transiidikeskuse edu ja jätkusuutliku arengu tulevikus,» ütles Transiidikeskus AS-i omanik Anatoli Kanajev, kes jätkab ka ettevõtte nõukogu liikmena.

Tehingu väärtus on keskmise suurusega kahenumbriline miljon eurot, teatas ettevõte. Tehingu läbiviimine eeldab mitmete eeltingimuste täitmist ja võiks teoks saada käesoleva aasta teises kvartalis. HHLA nõukogu on tehingu heaks kiitnud.

Transiidikeskus AS-i konteinerterminali võimsus on praegu 300 000 20-jalase konteineri tingühikut (TEU), mida saab laiendada 800 000 TEU-ni. HHLA plaanib terminali integreerida oma võrgustikku ja arendada selle müügi- ja tegevusvõimekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles