Eestlased maksavad üha aktiivsemalt mobiiliga

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan/PantherMedia / Leung Cho Pan

Eestis loodud mobiilimakseplatvorm mTasku muutub üha populaarsemaks ning veidi enam kui nädala eest ületas mTaskuga teostatud maksete summa miljon euro piiri.

mTasku esimene maksetehing toimus 11. novembril 2016 ning siis oli tegu mobiilimakse platvormi testimisega. Nüüdseks on mTaskuga sooritatud üle 400 000 maksetehingu ning kõigi ostutehingute kogusumma ületas 18. märtsil miljoni euro piiri.

«mTaskul on Eestis juba 16 000 kasutajat ning nende arv kasvab iga päevaga. Ilmselt on järgneva miljoni täitumine lähikuude küsimus. Hiljuti hakkas mTasku lahendus tööle Tallinna Kaubamajas ja Selverites üle Eesti, mis on märkimisväärselt kasvatanud nii mTasku kasutajate hulka kui ka mobiilimaksete kogusummat,» ütles Telia Eesti ärikliendiüksuse direktor Tarmo Kärsna.

mTasku võimaldab mobiili vahendusel pakkuda kaardimaksetehinguid ning tulevikus sisaldab mTasku ka teisi tänases tavarahakotis leiduvaid väärtuslikke teenuseid nagu kliendikaardid, kinkekaardid, ühistranspordi- ja läbipääsukaardid, e-kviitung ning e-dokumendid mobiilsel kujul.

mTasku on mobiilne rahakott, mis on arendatud Telia, LHV, EveryPay ja Tallinna Kaubamaja Grupi ning kassalahenduste pakkujate Ektaco, ID Süsteemid, Nixor ja Laansoo & Trussmann koostöös. mTasku platvormi ja äpi peamiseks arenduspartneriks on Datanor OÜ ning olulisteks koostööparteriks Tallinna Tehnikaülikool, kellega koos arendatakse turvaliste elektrooniliste dokumentide ja läbipääsulubade kasutamist mobiiltelefonis.

mTasku lahenduse saab oma nutitelefonile alla laadida Apple Store ja Google Play rakendusepoodidest ning seda saavad kasutada kõigi Eesti mobiilsideoperaatorite kliendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles