Olympic plaanib dividende mitte maksta ja lükkas üldkoosoleku edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19.05.2016. Tallinn. Hilton Tallinn Park hotell, Olympic Casin ja Armin Karu. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
19.05.2016. Tallinn. Hilton Tallinn Park hotell, Olympic Casin ja Armin Karu. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/

Hasartmängufirma Olympic Entertainment Groupi juhatus otsustas seoses suuromanike plaaniga oma osalus müüa lükata edasi aktsionäride üldkoosoleku toimumise kuupäeva ja tegi nõukogule ettepaneku möödunud aasta eest jätta dividendid maksmata.

Seoses 19. märtsil avalikustatud börsiteatega, et Luksemburgis registreeritud investeerimisfirma Novalpina on teinud hasartmängufirma Olympic Entertainment Groupi aktsionäridele ettepaneku osta ettevõte kokku 288,4 miljoni euro eest ja et Olympicu kaks enamusaktsionäri Armin Karu ja Jaan Korpusov, kellele kuulub ettevõttest 64 protsenti, on pakkumise juba vastu võtnud, muudab juhatus ettevõtte finantskalendrit, teatas Olympic börsile.

Uue kalendri kohaselt toimub aktsionäride korraline üldkoosolek mais ning esimese kvartali auditeerimata konsolideeritud finantstulemused avalikustatakse 24. mail. Muus osas muudatusi juhatus finantskalendrisse ei tee. Algse plaani kohaselt pidi aktsionäride üldkoosolek toimuma 20. aprillil.

Samuti tegi Olympic Entertainment Group juhtkond ettevõtte nõukogule ettepaneku kanda kogu 2017. aasta puhaskasum eelmiste perioodide jaotamata kasumisse. Nõukogu koosolekut, mis kinnitaks majandusaasta aruande, ei ole käesolevaks hetkeks toimunud. Nõukogul on õigus teha muudatusi kasumi jaotamise ettepanekuks enne selle esitamist üldkoosolekule.

Novalpina Gruppi kuuluv äriühing Odyssey Europe AS teatas 19. märtsil börsile kavatsusest teha vabatahtlik ülevõtmispakkumine Olympic Entertainment Group ASi aktsiate omandamiseks hinnaga EUR 1,9 aktsia kohta, mis on 3,26 protsenti kõrgem kui ettevõtte aktsiate viimase kuue kuu tehingute hindade kaalutud keskmine börsihind.

Kuivõrd Olympic Entertainment Group on emiteerinud 151,8 miljonit aktsiat, teeb see ülevõtmise hinnaks 288,4 miljonit eurot.

Olympic Entertainment Group kaks enamusaktsionäri, kellele kuulub ligikaudu 64 protsenti ettevõtte aktsiakapitalist, on juba Novalpinaga kokku leppinud, et võtavad pakkumise vastu. Tehingust teeniks Armin Karu 129,9 miljonit eurot ja Jaan Korpusov 54,6 miljonit eurot.

Armin Karu HansaAssets OÜ ja Jaan Korpusovi Hendaya Invest sõlmisid 19. märtsil lepingu neile kuuluvate aktsiate müümiseks. OÜ-le HansaAssets kuulub 68,4 miljonit Olympicu aktsiat, ehk 45 protsenti aktsiakapitalist, ja OÜ-le Hendaya Invest kuulub kokku 28,8 miljonit Olympicu aktsiat, mis moodustab 18,9 protsenti aktsiakapitalist.

Olympic Entertainment Group aktsiatega kaubeldakse Nasdaq Tallinna börsil. 31. detsembri 2017 seisuga kuulus Olympicule kokku 115 kasiinot ja 27 panustamispunkti, millest 24 kasiinot olid Eestis, 53 Lätis, 17 Leedus, kuus Slovakkias, 14 Itaalias ja üks Maltal. OEG-l on ligi 3000 töötajat kuues riigis. Olympic Entertainment Group korraldab kaughasartmänge ja spordiennustust kaubamärgi OlyBet all.

Olympic Entertainment Group on tegev hotellioperaatorina Tallinnas, Eestis, kus tema omanduses on Hilton Tallinn Park, 202 toaga kõrgema klassi hotell, mille tegevust juhib Hilton Worldwide.

Ettevõtte hasartmängumaksueelsed kogutulud jätkuvatest tegevusvaldkondadest 2017. aastal olid 215,1 miljonit eurot, mis võrreldes aasta varasemaga kasvasid 12,4 protsenti ehk 23,7 miljoni euro võrra. Hasartmängumaksude eelne hasartmängutulu moodustas kokku 89,6 protsenti ettevõtte kogutulust ehk 192,7 miljonit eurot ning ülejäänud tulud andsid 10,4 protsenti ehk 22,4 miljonit eurot. Ettevõtte 2017. aasta EBITDA oli 47,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles