Rõivas kritiseerib RKASi ümberkorraldusi: ministeeriumid pole majavalitsused (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann

Kinnisvaraalase kompetentsi dubleerimine ministeeriumites ei ole mõistlik ning RKASi senine tegevus on ennast tõestanud, mistõttu ei pea reformierakondlane ja endine peaminister Taavi Rõivas valitsuse otsust kinnisvarateenuste tellimise detsentraliseerimiseks ka mõistlikuks.

«Anda võimalus ministeeriumidel turult kinnisvarateenuseid hankida, ega selles ei ole midagi olemuslikult halba, aga see tähendab, et iga ministeerium peab ka taastama kinnisvaraalase kompetentsi, mis omal ajal just RKASi koondati,» ütles endine peaminister, vahendab Äripäev.

Tema sõnul peaksid ministeeriumid tegelema riigivalitsemise, mitte majavalitsemisega, ning RKASi senine tegevus on vastava kompetentsi koondamist igati õigustanud.

«Võib võtta näiteks CO2 kvoodirahade kasutamise, siis pidi RKAS tegema ühe aastaga 1000 hanget ning nendest vaidlustati edukalt kolm hanget, täiesti olematu protsent. Mõnes teises valdkonnas, kas või näiteks sotsiaalministeeriumi valdkonnas kuus aastat tagasi oli vaidlustuste osakaal palju suurem,» ütles Rõivas.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles