Saaremaa viina omanikfirma aktsiad jõudsid Helsingi börsile

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altiale kuulub ka kaubamärk Saaremaa vodka.
Altiale kuulub ka kaubamärk Saaremaa vodka. Foto: Altia Eesti

Täna alustati Helsingi börsile kauplemist Soome alkoholitootja Altiaga, mille tütarfirma toodab Eestis muuhulgas Saaremaa viina.

Kuigi Altia aktsiad märgiti üle, pole väärtpaberi hind esimese börsipäeva kahe-kolme tunni jooksul oluliselt kasvanud. Kui noteerimishind oli 7,50, siis praegu on hind kuskil 7,58 euro juures.

Soome riigile kuulunud Altia aktsiates müüdi esmasel pakkumisel (IPO) 20 miljonit aktsiat, mis on 56 protsenti aktsiatest ning 300 000 lisaaktsiat ettevõtte juhtidele ning Soome ja Rootsi töötajatele 10 protsenti emissioonihinnast odavamalt.

Soomes on hakatud aktsiaid nimetama «kossuaktsiateks», mis tuleneb ettevõtte tuntuimast tootest Koskenkorva viinast ja mida rahvas nimetab kossuks.

Altia tegutseb Põhjamaade ja Baltikumi turul. Emakontsernile kuulub Eesti tütarfirma Altia Eesti AS, mis toodab ka Saaremaa viina. Eesti üksus teenis mullu 1,7 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles