Facebook on oma väärtusest kaotanud rohkem, kui on Tesla kogu turuväärtus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki logo
Facebooki logo Foto: RT/imago/Rene Traut

Tehnoloogiahiiu Facebooki andmekaitsekriis on omandanud ka aktsionäridekriisi mõõtmed, kuna viimase kahe päevaga on Facebook kaotanud üle 60 miljardi dollari oma turuväärtusest. See on rohkem kui Tesla kogu turuväärtus, mis on 52 miljardit dollart.

Facebooki andmeskandaal puhkes mõned päevad tagasi, kui selgus, et miljonite kasutajate info lekkis Briti andmeanalüüsifirmale Cambridge Analytica, vahendab Bloomberg. Summa, mis Facebook on juba oma väärtusest kaotanud, on enam kui kolm korda suurem, kui näiteks Snapchati omaniku Snap Inc. turuväärtus, mis on 19 miljardi dollari kanti.

Facebooki aktsia kukkus esmaspäeval pärast andmeskandaali puhkemist 6,8 protsenti, olles sellega viimase nelja aasta suurim langus. Aktsiate müük jätkus ka teisipäeval, kui ilmnes, et  USA föderaalne kaubanduskomisjon on väidetavalt algatanud selles osas ka juurdluse ning levis uudis Facebooki turvaülema Alex Stamose ametist lahkumise plaanist.

Facebooki aktsia langes teisipäeval kella 14.43-ks New Yorgi börsil 4,7 protsenti 164,51 dollari tasemele. Viimase kahe päeva langus on suurim löök Facebooki aktsiale pärast 2012. aasta juulit, kui Facebook sisenes börsile ja aktsia alghinnaks oli 38 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles