Kasiinoärimees Armin Karu müüb oma elutöö

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympicu aksiahind ja majandustulemused
Olympicu aksiahind ja majandustulemused Foto: graafika: Alari Paluots

«Kurb lugu, börsil ei toimu kauplemist,» ütles Tallinna börsi toonane juht Kaidi Ruusalep kaks minutit pärast seda, kui kasiinokompanii Olympic EG aktsiatega 2006. aasta 23. oktoobril börsil kauplema hakati. «Saate vahepeal võileibu süüa,» lisas ettevõtte suuromanik Armin Karu.

Asi oli selles, et toona kehtis aktsiatele päeva hinnaliikumise piirang, mis oli 15 protsenti aktsia hinnast. Selle piiri saabumisel kauplemine peatati, et aktsiatega saaks edasi kaubelda, otsustas börs kauplemisruumi tõsta 25 protsendini.

Kuna börsibuum oli siis täis tuuridel, oli nõutud kaup ka Olympic EG aktsiad. Olympicu aktsiate avalik esmaemissioon oli ja on tänaseni üks edukamaid IPOsid Balti riikide ajaloos. Emissiooni kogumahuks kujunes 1,124 miljardit krooni (72 miljonit eurot), aga sooviavaldusi oli 7,5 miljardi krooni (479 miljoni euro) väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles