Briti kinnisvarafirma lükkas tagasi «vaenuliku» 5,7 miljardise ülevõtmispakkumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bullring'i kaubanduskeskus Birminghamis, mis kuulub Hammersonile.
Bullring'i kaubanduskeskus Birminghamis, mis kuulub Hammersonile. Foto: Jon Super/PA Wire/PA Images

Briti kinnisvarafirma Hammerson lükkas tagasi Prantsuse Klépierre'i 5,7 miljardi eurose ülevõtmispakkumise, teatasid ettevõtted esmaspäeval.

Klépierre, millele kuulub hulk kaubanduskeskusi üle Euroopa, teatas, et tegi 8. märtsil mitteametliku ülevõtmispakkumise 6,15 naela aktsia kohta. Teatas lisati, et Hammerson lükkas ettepaneku tagasi ühe päeva jooksul.

Hammerson kinnitas tagasilükkamist ja lisas, et pakkumine oli «vaenulik ja oportunistlikult ajastatud.»

«Hammersoni juhatus lükkas ühehäälselt ettepaneku tagasi, arvestades, et see alahindas oluliselt Hammersoni, selle tarneajalugu, portfelli kvaliteeti, turupositsiooni ja võimalusi, mis sellel on väärtuse loomiseks,» teatas Briti ettevõte.

Ülevõtmispakkumine tuli pärast seda kui Hammerson teatas detsembris oma rivaali Intu ülevõtmisest, et luua üleeuroopaline kaubanduskeskuste äri.

Klépierre'i aktsia kukkus Pariisi börsil teate peale 3,6 protsenti 33,51 eurole. Hammersoni aktsia kerkis Londoni börsil aga 26,2 protsenti 55,16 naelani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles