Rail Balticu projekti raames kuulutatakse tänavu välja üle 70 hanke (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Praeguse seisuga kavatsetakse sel aastal Rail Baltica üldprojekti raames Eestis, Lätis ja Leedus välja kuulutada üle 70 hanke. Loetelu sel aastal plaanitavatest Rail Baltica üldprojekti hangetest ja nende ajakava on kättesaadav projekti ametlikul veebilehel railbaltica.org.

Kõiki 72 hanget, millest 68 on seotud teenuste pakkumisega, arutatakse üksikasjalikult Rail Baltica projekti rahvusvahelisel suurüritusel «Rail Baltica Global Forum 2018», mis toimub 11. aprillil Tallinnas. Rail Baltica keskse projektikoordinaatori, kolme Balti riigi ühisettevõtte RB Rail ASi ning projekti elluviivate riiklike asutuste – Rail Baltic Estonia, Eiropas Dzelzceļa līnijas ja Rail Baltica statyba – esindajad räägivad üritusel täpsemalt hangete üldplaanist ja riiklikest plaanidest, 2018. aasta üksikasjalikust hankeloetelust ning riigihangetest.

Rail Baltica Global Forum 2018 on aasta tähtsaim rahvusvaheline Rail Balticaga seotud üritus, kus tuleb arutelu alla Rail Baltica roll TEN-T võrgu Põhjamere-Läänemere põhivõrgu koridoris, projekti hanked ja rahastus ning ka projekti elluviimine nii riiklikust, piirkondlikust kui ka Euroopa Liidu vaatepunktist. Global Forumil saavad kokku tippjuhid ja otsuste langetajad, raudtee-, logistika- ja majandusala spetsialistid, mõjukad poliitikud ja asutused ning ka projekti võimalikud tarnijad üle kogu Euroopa.

Ürituse teine päev on kavandatud kui Industry Suppliers’ Day (tööstusharu tarnijate päev), mille eesmärk on tuua kokku tarnijad nii kõigist Balti riikidest kui ka kaugemalt, et esitleda Rail Baltica projekteerimisnorme, 2018. aasta peamisi projekteerimishankeid ning tutvustada 2018. aasta täielikku hangete loetelu. Ürituse peaeesmärk on hõlbustada kohalike ja rahvusvaheliste ettevõtete vahelisi partnerlussuhteid, et tugevdada konkurentsi Rail Baltica üldprojekti hangetes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles